Angelique

Zeg eens eerlijk: jij hebt toch ook wel eens een miskoop?

22 maart 2015
blogger-image--2028567202

FOUTJE, BEDANKT

Al winkelend kwam ik het tegen. In een ooghoek zag ik het hangen en als vanzelf liep ik erop af. Het Jurkje. O, wat zou dat fantastisch staan.
Ik zag mijn dochter er al helemaal in lopen.
Het bekende gevoel maakte meester van me: kriebel in mijn buik, versnelde hartslag, ik zag allerlei geweldige combi’s in mijn hoofd voorbij komen. Ja! Dit zou een topper in de kast zijn. Het Jurkje.
Het was wel een hele dure,  alle pro’s en tegens dwaalden door mijn hoofd en natuurlijk wonnen de pro’s.

Eenmaal thuis dook ik in de kast om te kijken of de combi’s echt zo geweldig zouden zijn als ik in gedachte had.
Hmmmm…. dat vestje is niet helemaal de kleur die in het jurkje zit, die haalt het jurkje niet echt op. De legging die ik er onder had bedacht vloekt met de kleur. Ik heb er eigenlijk niks bij. Shit! Zo had ik het niet bedacht. (stemmetje in mijn hoofd, mijn raadgever: “Liek: altijd setjes kopen, want anders blijf je bezig”).

Nou ja… dan maar wachten tot het mooi weer gaat worden, dan kan ze het zo, zonder vestje aan.
Je voelt hem al: Jurkje in de kast gehangen (kaartje er keurig afgetrokken, want niet iedereen in huis hoeft te weten wat het schatje heeft gekost) om er pas maanden later uit te komen toen het eindelijk mooi weer was.

Toen ik Het Jurkje die ochtend enthousiast aan mijn dochter liet zien (met zo’n hoog stemmetje: “Kijk eens schatje! Je mag vandaag je nieuwe jurk aan, mooi is tie he?”) zei ze gewoon doodleuk “Die tlek ik niet aan, stomme julk,!
En nee, je leest geen spelfouten, mijn dochter kan de R niet zo goed uitspreken.
Ik was met stomheid geslagen: “Wat zeg je nou? Dit is toch een prachtige jurk?” Krijsen, op de vloer liggen, dikke tranen  en ik maar lullen als brugman …

Ik denk dat iedere moeder het wel kent. Wanhopig, vreselijk….. want ze weet niet half hoe leuk ze eruit gaat zien in dat jurkje!

Uiteindelijk ging het jurkje toch aan natuurlijk… en wat denk je? Te klein………

*dit is een blog uit maart 2015

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply