TRAVEL

De favoriete vakantiebestemming van Mandy: het Gardameer

26 juli 2016
Gardameer 2011 (2)

We hebben zo allemaal onze favoriete bestemmingen als we op vakantie gaan. De één vliegt of rijdt naar het mondaine St.Tropez, de ander gaat voor een Griekse Salade op Zakynthos , en de volgende eet friet bij Bruintje Beer in Salou. Voor iedereen is er wel iets leuk te vinden als het om vakanties gaat.

Wat zijn nou onze favoriete vakantiebestemmingen? Alle Shopaholieks laten jullie weten waar zij het liefst vakantie vieren en waarom, en wat de highlights zijn.

Mijn favoriete vakantieland is Italië. Ik hou van het landschap, de sfeer, het relaxte leventje, niet dat gehaaste, wat je hier zo vaak ziet. Dit jaar keren we -na een break van 4 jaar- terug naar dit mooie land. Omdat we wel graag nieuwe dingen zien, gaat de reis dit jaar naar Toscane, daar zijn we nog nooit geweest. Best spannend, want we gaan met de auto, en dat hebben we niet meer gedaan sinds ons zoontje Julian geboren is. Senna had dus eerst de ruimte in de auto en die moet ze nu delen met haar kleine broertje. En dat 1400 km lang, als dat maar goed gaat!

Het Gardameer staat bij mij op nummer 1 als favoriete vakantiebestemming. We waren er voor het eerst in 2008, toen Senna 3 jaar was. Toen we aan kwamen rijden op de plek van bestemming viel mijn mond open. Wat een prachtig landschap! We hadden een heel leuk huisje op een camping, bovenaan een heuvel. Ik ben niet zo van het klassieke kamperen, ik hou wel van een klein beetje luxe. Een huisje met douche en toilet is voor mij wel een vereiste. Verder mag het simpel zijn, als het maar schoon is.

De camping waar we in 2008 en 2011 verbleven heet Piani di Clodia. Een mooie viersterrencamping, met zwembaden en kinderanimatie in overvloed. De camping staat in het plaatsje Lazise. Een historisch plekje waar je langs de oude stadsmuren naar ‘binnen’ loopt. Eenmaal in het centrum wordt je meteen betoverd door de mooie haven en het meer aan de ene kant en de hieraan grenzende promenade met mooie panden, restaurantjes en winkels aan de andere kant. En ook niet geheel onbelangrijk; er zijn een paar prachtige kinderkledingwinkels waar je waarschijnlijk niet met lege handen naar buiten gaat. De smalle straatjes, de ijssalons en de bloembakken aan de ramen zorgen voor die gezellige en typische Italiaanse sfeer.

Naast Lazise is een bezoek aan Peschiera ook zeker de moeite waard. Ook Bardolino, Sirmione en Garda zijn een echte aanrader; kleine gezellige plaatsjes, op korte afstand van Lazise en makkelijk te bereiken met de auto. De avonden die we hier hebben doorgebracht met onze kinderen en onze vrienden zijn onvergetelijk en ik denk er met een warm gevoel aan terug. Ik hoop dat Toscane ons net zulke mooie momenten zal brengen.

Highlights:

Lazise

Peschiera del Garda

Sirmione

Garda

Bardolino

Camping Piani di Clodia

Pretpark Gardaland

Gardameer

Eén van de vele zwembaden van camping Piani di Clodia met op de achtergrond het Gardameer

Gardameer

Gardameer

Kleine Senna in het zwembad

Gardameer

Overblijfselen uit de geschiedenis van Lazise

Gardameer

GardameerMet vriendinnetje Dena bij het meer

GardameerSirmione

GardameerPeschiera

GardameerGardameer Op een dag hebben we om het Gardameer heen gereden. Tussen de bergen lag dit prachtige helderblauwe meer.

GardameerGardameer

Het plaatsje Garda

Gardameer In Garda gingen we graag uit eten

GardameerMet onze vrienden hebben we de mooiste tijden beleefd.


Facebook Comments


Mandy Stoop

Mandy Stoop

Getrouwd met William en trotse moeder van Senna en Julian. Een familiemens in hart en nieren. Heeft graag mensen om zich heen, houdt van (web)shoppen, leuke uitstapjes en een feestje op zijn tijd.
Mandy Stoop

Latest posts by Mandy Stoop (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply