Angelique

Internetshoppen: van marktplaats tot webshops. I love it!

19 februari 2015
# P E R S O O N L I J K   B L O G #
INTERNETSHOPPEN

Mijn hobby is echt internetshoppen, via webshops, facebookgroepjes en tegenwoordig wat minder Marktplaats. Marktplaats verliest naar mijn mening veel shoppers aan de facebookgroepjes omdat die groepjes veel minder anoniem zijn. Erg jammer, want Marktplaats is voor mij een eye-opener geweest.

Waar iedereen vroeger alles maar weg gaf is er nu ruimte voor “eigen” winkeltjes in de vorm van een marktplaatsaccount.
Geweldig toch? Je kunt je eigen spulletjes verkopen en er zelf ook kopen.
Ik ben drie keer flink in de zeik genomen. Kan er nog boos om worden. Dat bleken achteraf ook echte oplichters te zijn. Na aangifte bij zowel Marktplaats als de politie is er eigenlijk weinig gebeurd want Marktplaats kan niets doen behalve het account blokkeren. Maar goed… een nieuw account is voor een oplichter natuurlijk snel weer aangemaakt.

Toch heb ik zoveel leuke dingen gescoord via Marktplaats en vind ik het nog steeds een geweldig medium. Alleen al om het feit dat spulletjes gewoon goed gebruikt worden en misschien zelfs nog wel een derde of vierde keer.
Probleem is alleen dat verkopers en kopers niet altijd hetzelfde verstaan onder “zo goed als nieuw”. Levert lastige problemen op. Ik heb wel eens spullen binnen gekregen die bij mij in de prullenbak verdwijnen en die de verkopers rustig voor “zo goed als nieuw” verkochten. Tja… irritaties dus af en toe.
Vaker kwam het gelukkig voor dat mijn zoon of dochter rondhuppelde in spulletjes die echt nog mooi waren.

Soms worden de pakketjes ook keurig ingepakt met lintjes en kaartjes. Zo leuk om binnen te krijgen.
Al schaam ik me soms voor de postbode.
Ook probeer ik de pakjes natuurlijk zo binnen te krijgen dat mijn man er wat minder van mee krijgt, maar op de een of andere manier verdenk ik hem ervan dat hij met de postbode heeft afgesproken dat alles binnenkomt als hij thuis is.

* Dit is een ouder blog uit mijn beginperiode. Het kan dus zijn dat je deze al gelezen hebt, al heb ik hem wel aangepast.

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nicole orriëns 20 februari 2015 at 09:26

    Internetshoppen is inderdaad leuk! Je hebt ook een groter aanbod dan in échte winkels. En de anticipatie van een leuk pakketje is ook veel waard.

    Huisvlijt

  • Leave a Reply